Coaching van docenten
Ik bied jou een coachingstraject op maat

Docent zijn is een vak. Niet iets wat je zomaar even doet, nee, echt een ambacht. De meeste mensen, ook zij-instromers, kiezen heel bewust voor een baan in het onderwijs. Ervaringen van vroeger vormen veelal het enige referentiekader en daardoor is het niet vreemd dat er bij docenten in opleiding vaak sprake is van een praktijkschok. Je moet zowel pedagogisch als didactisch aardig onderlegd zijn om de leerlingen het beste uit zichzelf te laten halen. 

 

Scholen bieden zelf uiteraard een begeleidingstraject voor beginnende docenten, maar vaak is dat niet genoeg. Leerlingen en ouders zijn de laatste jaren erg kritisch geworden, passend onderwijs is niet meer weg te denken, klassen met meer dan 30 leerlingen zijn geen uitzondering. Blijf dan maar eens in balans. Om ervoor de zorgen dat het lesgeven niet een kwestie van overleven wordt, maar een uitdaging blijft, bied ik jou een coachingstraject op maat.

 

In mijn begeleiding bied ik hulp bij:

  • de 6 rollen van de docent
  • je rol als professionele docent, pedagoog, didacticus, professionele collega
  • persoonlijke inzichten, zelfreflectie
  • persoonlijke ontwikkeling


Neem voor meer informatie en/of een vrijblijvende intake gerust contact met me op.

 

"Praktijk Leff, voor wat extra LEF om het beste uit jezelf te halen"

 

 

Top <h4>praktijleff.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.praktijkleff.nl/home">Home</a></li> <li><a href="https://www.praktijkleff.nl/over-mij">Over mij</a></li> <li><a href="https://www.praktijkleff.nl/werkwijze">Werkwijze</a></li> <li><a href="https://www.praktijkleff.nl/diensten">Diensten</a></li> <li><a href="https://www.praktijkleff.nl/coaching-voor-pubers">Coaching voor pubers</a></li> <li><a href="https://www.praktijkleff.nl/coaching-voor-jongvolwassenen">Coaching voor jongvolwassenen</a></li> <li><a href="https://www.praktijkleff.nl/coaching-van-docenten">Coaching van docenten</a></li> <li><a href="https://www.praktijkleff.nl/contact">Contact</a></li> <li><a href="https://www.praktijkleff.nl/bel-me-terug">Bel me terug</a></li> <li><a href="https://www.praktijkleff.nl/privacy">Privacy</a></li> </ul>